Borovanské lívance

bavorske livance

Suroviny

Suroviny:

250 g polohrubé mouky, 150 g měkkého tvarohu, 250 ml mléka, 1 vejce, 40 g cukru, 30 g pudinkového prášku, 50 g čerstvých borůvek, skořice, sůl a olej na pečení

Na ovocnou omáčku: 350 g borůvek, 50 g másla, 70 g cukru, 20 ml tuzemáku, perníkové koření

Pro 4 osoby: příprava 35 minut

Postup přípravy

 

Z poloviny mouky, vlažného mléka, cukru, soli a droždí vytvořte prošleháním kvásek. Po jeho vykynutí přidejte vejce, měkký tvaroh, pudinkový prášek s vanilkou, trochu skořice, sůl a zbylou mouku. Vše důkladně promíchejte a nechte vzejít. Ze vzniklého litého těsta pečte na pánvi či v lívanečníku lívance. Po nalití těsta přidejte do každého trochu borůvek. Lívanečky pečte zvolna. Podávejte je s ovocnou omáčkou připravenou z rozvařených borůvek s máslem, cukrem a perníkovým kořením. Omáčku zvanou „žahour“ vařte tak dlouho, až se odvaří nadbytečná tekutina a omáčka zhoustne.

Aktuální letáky

COOP TIP TUTY menu

03.12 – 16.12.2025

Akční nabídka

03.12 – 09.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

03.12 – 09.12.2025

COOP naše super ceny

03.12 – 16.12.2025

COOP TIP extra

26.11 – 09.12.2025

Vánoční speciál

19.11 – 31.12.2025

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025