Ovocné chlebíčky z Vysočiny

ovocne chlebicky

Suroviny

Suroviny:

250 g polohrubé mouky, 60 g krupicového cukru, 2 vejce, 100 g másla, 1 vanilkový cukr, ½ kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, skořice, 250 g čerstvého případně i sušeného ovoce,vejce na potření

Na 1 plech: příprava 25 minut

 

Postup přípravy

Velice rychlý způsob, jak připravit jemné pečivo ke svačině či snídani. Vejce a cukr vyšlehejte do pěny, přidejte rozpuštěné máslo a následně mouku se skořicí, solí a kypřicím práškem. Nakonec přidejte drobně nakrájené kousky ovoce (jablka, švestky, rozinky atd.). Z těsta tvořte na plechu s pečicím papírem stejnoměrné hromádky. Počítejte s tím, že se při pečení trochu roztečou. Potřete je rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut – bude záležet na velikosti chlebíčků.

Aktuální letáky

Akční nabídka

18.06 – 24.06.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

18.06 – 24.06.2025

COOP naše super ceny

18.06 – 01.07.2025

Pro děti i zdraví

28.05 – 24.06.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025