Hanácké oškvarky

7 hanacke oskvarky

Suroviny

Suroviny:
1 kg prorostlého boku, 25 g soli, 20 g cukru, 300 ml bílého
vína, lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžičky sladké papriky, čerstvě mletý pepř
na dochucení

Na 1 kg bůčku: příprava 120 minut

Postup přípravy

Na stejnoměrné kostky nakrájený vepřový bok promněte se solí
a trochou cukru, následně ho zalijte bílým vínem a nechte umáčknutý v nádobě do
druhého dne. Před samotným pečením bůček promíchejte a oddělte od sebe, vložte
do pekáče, pečte zprvu zvolna asi 30 minut pod poklicí a následně sejměte poklici
a postupně při teplotě kolem 190 °C maso vypečte do bronzova. Ve vypečeném
sádle pak rozmíchejte sladkou papriku a rajčatový protlak, případně přiostřete
i papričkou, pomelte pepřem a zamíchejte do masitých škvarečků. Podávejte teplé
i studené, vždy s chlebem a sklenkou pálenky.

Aktuální letáky

COOP TIP extra

10.12 – 31.12.2025

Akční nabídka

10.12 – 16.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

COOP TIP TUTY menu

03.12 – 16.12.2025

COOP naše super ceny

03.12 – 16.12.2025

Vánoční speciál

19.11 – 31.12.2025

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025