Saltimbocca s bramborovou kaší

saltimbocca jed scaled

Suroviny

800 g telecí kýty

300 g parmské šunky nebo „pršutu”

hladká mouka

2 PL másla

4 PL olivového oleje

šalvěj

sůl

bílý

pepř

párátka

Postup přípravy

Telecí kýtu nakrájíme na tenčí plátky, které naklepeme hladkou stranou paličky, osolíme a opepříme.

Na plátky položíme parmskou šunku, pár lístečků šalvěje, zarolujeme a spíchneme párátkem.

V pánvi rozpálíme máslo i olej.

Když máme tuk rozpálený, obalujeme rolky v hladké mouce a rovnou smažíme do zlatova.

Hotové rolky dáme na papírové utěrky a necháme dojít v rozpálené troubě na 160 °C asi na 10 minut.

Před servírováním nesmíme zapomenout vytahat párátka.

Aktuální letáky

Akční nabídka

04.06 – 10.06.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

04.06 – 10.06.2025

COOP naše super ceny

04.06 – 17.06.2025

Pro děti i zdraví

28.05 – 24.06.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025