Ovesná praženka

ovesna prazenka

Suroviny

Sádlo 70 g, ovesné vločky 120 g, pórek 100 g, kořenová zelenina 150 g, sůl, drcený kmín, majoránka

Postup přípravy

V pánvi či rendlíku nasucho opražte nejprve ovesné vločky s trochou drceného kmínu – tak dlouho, až zavoní a ztratí moučnou, syrovou chuť. Vločky zalijte vodou či vývarem, přidejte sůl, světlejší část pokrájeného pórku a zvolna polévku vařte asi deset minut. Během té doby si na pánvi v sádle opečte zeleninu, pečte ji pozvolna, aby trochu změkla, a nakonec ji vmíchejte do polévky, jen převařte, přivoňte majoránkou a neste na stůl. Samozřejmě, že je možné do polévky přidat i jiné druhy zeleniny, cuketu, brokolici a podobně. Důležité je nerozvařit zeleninu v polévce.

Aktuální letáky

COOP TIP TUTY menu

03.12 – 16.12.2025

Akční nabídka

03.12 – 09.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

03.12 – 09.12.2025

COOP naše super ceny

03.12 – 16.12.2025

COOP TIP extra

26.11 – 09.12.2025

Vánoční speciál

19.11 – 31.12.2025

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025