Baštýřský pečený lín

peceny lin po bastyrsku

Suroviny

4 čerstvé líny, 200 g papriky, 100 g cibule, 60 g másla, drcený kmín, sůl,  trocha oleje, snítka rozmarýnu a šalvěje

Postup přípravy

Ryby pečlivě omyjte, osušte a zevnitř je podél páteře nařízněte až ke hřbetní ploutvi. Díky tomu půjdou při pečení postavit břichem dolů. Ryby osolte a do zářezu vložte rozmarýn a šalvěj. Na troše oleje osmahněte stejnoměrně nakrájenou cibuli a barevné papriky, trochu osolte a tuto směs vložte pokud možno do ryb a ty pak upravte na plech k pečení. Určitě ale nejprve plech vyložte pečicím papírem. Takto připravené ryby dejte do trouby předehřáté na 210 stupňů a po dobu 6–7 minut je zprudka pečte, potom je potřete máslem, troubu vypněte, krátce odvětrejte troubu a asi deset minut nechte ryby dojít. Záleží na velikosti ryb. Při dopékání a před podáváním líny potřete máslem.

Aktuální letáky

Akční nabídka

07.05 – 13.05.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

07.05 – 13.05.2025

COOP – naše super ceny

07.05 – 20.05.2025

Pro děti i zdraví

30.04 – 27.05.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025