Labutě z odpalovaného těsta

labute z odpalovaneho testa

Suroviny

250 ml vody, půl lžičky soli, 150 g polohrubé mouky, 100 g másla nebo oleje, 4 celá vejce

Postup přípravy

V rendlíku nejprve přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte tuk a po rozpuštění vsypte najednou mouku. Míchejte na mírném ohni až se vytvoří měkká hrouda těsta. Za stálého míchání těsto asi dvě minuty odpalujte a pak ho přendejte do studené mísy. Pomocí šlehače pak vmíchejte postupně jedno vejce po druhém, dbejte, aby se dokonale smísilo s těstem a pak teprve přidejte další. Vzniklé těsto pak vložte do cukrářského sáčku a stříkejte na vymaštěný plech. Na labutě potřebujete malé větrníčky a esíčka, ze kterých vytvoříte krky a hlavy. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů 12–15 minut, větší až 20 minut. Ještě teplé větrníčky rozkrojte a nechte vychladnout. Následně plňte žloutkovým krémem a šlehačkou, složte a nakonec pocukrujte.

Aktuální letáky

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025

Akční nabídka

05.11 – 11.11.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

05.11 – 11.11.2025

COOP naše super ceny

05.11 – 18.11.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

29.10 – 04.11.2025

Nákup pro dobrou věc

22.10 – 18.11.2025

COOP naše super ceny

22.10 – 04.11.2025