Velikonoční beránek

velikonocni beranek

Suroviny

6 nejlépe domácích vajec, 250 g másla, 250 g cukru moučky, 200 g polohrubé mouky, 100 g kandovaného a sušeného ovoce 

Postup přípravy

Změklé máslo třete asi s polovinou cukru a postupně přidávejte vaječné žloutky. Poté zvolna šlehejte, aby vám vznikla hladká hmota. Bílky ušlehejte s trochou soli nebo několika kapkami citronové šťávy na pevný sníh. Do něho pak zvolna vmíchejte druhou polovinu cukru. Sníh zpevní a měl by se matně lesknout. Obě hmoty zvolna promíchejte na stejnorodou hmotu a do ní postupně po lžících přidávejte mouku. Nakonec vmíchejte pokrájené ovoce obalené v polohrubé mouce. Formu pečlivě vymažte rozpuštěným sádlem nebo ztuženým tukem a vysypte polohrubou moukou. Do ní vložte třené těsto a dejte péci na 30–40 minut při 180 stupních. Záleží na vás, zda pečeného beránka jen pocukrujete či polijete polevou.

Aktuální letáky

COOP TIP TUTY menu

03.12 – 16.12.2025

Akční nabídka

03.12 – 09.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

03.12 – 09.12.2025

COOP naše super ceny

03.12 – 16.12.2025

COOP TIP extra

26.11 – 09.12.2025

Vánoční speciál

19.11 – 31.12.2025

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025