Šlehačkové Tiramisu

elehackove tiramisu

Suroviny

50 podlouhlých cukrářských piškotů, 300 ml silné rozpustné kávy (nebo pressa), 100 ml tuzemského rumu. 

Na krém pak mějte: 250 ml smetany ke  šlehání, balíček  ztužovače, 150–200 g měkkého tučného tvarohu nebo lučiny, 60 g moučkového cukru, kvalitní kakao na posyp

Postup přípravy

Nejprve vyšlehejte tvaroh s cukrem, případně trochou smetany, do něho vmíchejte ztuženou ušlehanou smetanu. Do misky dejte chladnou silnou kávu s rumem a pak jen velmi krátce namáčejte piškoty a skládejte je do připravené misky. Na vrstvu piškotů naneste opatrně vrstvu šlehačkové hmoty. Opět dávejte piškoty a na ně krém. Uhlazený povrch posypte kakaem a uložte prochladit do ledničky.

Aktuální letáky

Akční nabídka

07.05 – 13.05.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

07.05 – 13.05.2025

COOP – naše super ceny

07.05 – 20.05.2025

Pro děti i zdraví

30.04 – 27.05.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025