Velikonoční hlavička

velikonocni hlavicka

Suroviny

Suroviny:

10 rohlíků, 1 kg uzeného masa, 10 vajec, 70 g jemné krupice, 40 g čerstvého droždí, 30 g česneku, cca 1 litr vývaru, jarní bylinky, spařené kopřivy, sádlo nebo máslo na vymazání pekáče, sůl, mletý pepř, majoránka

Na běžný pekáč: příprava 60 minut

 

Postup přípravy

Uzené maso zvolna vařte a vychladlé nakrájejte na kostičky. Do vývaru dejte nabobtnat krupici. Rohlíky nakrájejte na drobné kostky. Vejce rozšlehejte se solí, prolisovaným česnekem a posekanými bylinkami a kopřivami. Přidejte vývar s krupicí a rozmíchaným droždím, pokrájené uzené maso a nakonec rychle vmíchejte nakrájené rohlíky. Hned potom vložte směs do tukem vymazaného pekáče, stejnoměrně ji rozprostřete a dejte péct do trouby na 160 °C. Podávejte se salátem na Bílou sobotu.

Aktuální letáky

COOP TIP TUTY menu

03.12 – 16.12.2025

Akční nabídka

03.12 – 09.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

03.12 – 09.12.2025

COOP naše super ceny

03.12 – 16.12.2025

COOP TIP extra

26.11 – 09.12.2025

Akční nabídka

26.11 – 02.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

26.11 – 02.12.2025

Vánoční speciál

19.11 – 31.12.2025

COOP naše super ceny

19.11 – 02.12.2025

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025