Pohankový salát s uzenou rybou

pohankovy salat

Suroviny

Suroviny:

200 g pohanky, 250 g uzené ryby (pstruh), 80 g cibule, 80 g sladkokyselých okurek, 70 g papriky, 60 ml oleje, petrželová nať, sůl, cukr, ocet

Na 1 kg salátu: příprava 25 minut

Postup přípravy

 

Pohanka je tradiční plodina Valašska a kromě jiného z ní lze připravit velmi dobrý salát. Pohanku není třeba dlouho vařit. Stačí ji vložit do dvojnásobného množství vroucí, osolené vody, přivést k varu a poté nechat 15 minut stát pod pokličkou. Spařenou pohanku promíchejte, ochuťte solí, cukrem a octem podle chuti a nechte zchladnout. V rozehřátém oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli, přidejte k ní proužky papriky a nakonec i posekanou petrželovou nať a maso pečlivě obrané z uzené ryby. Hned potom pánev odstavte z tepla. Vše po zchladnutí přimíchejte do salátu spolu s drobně nakrájenými okurkami.

Aktuální letáky

Akční nabídka

18.06 – 24.06.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

18.06 – 24.06.2025

COOP naše super ceny

18.06 – 01.07.2025

Pro děti i zdraví

28.05 – 24.06.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025