Americký koláč
Suroviny
- 4 vejce, hrnek krupicového cukru (200 g),
- 2 hrnky polohrubé mouky (300 g),
- půl lžičky mleté skořice,
- jednu lžíci kakaa,
- prášek do pečiva polovinu hrnku oleje a asi 4 hrnky nakrájeného čerstvého i kompotovaného ovoce
Postup přípravy
Nejprve šlehejte celá vejce s cukrem do hutné pěny a následně přidávejte všechno ostatní. Jen na větší kostky nakrájené ovoce přijde do těsta až úplně nakonec. Na vymaštěný a polohrubou moukou vysypaný plech nalijte těsto, rozetřete ho a posypte ovocem. Hned dejte péci na 180–200 stupňů asi 25 minut. Upečený koláč nechte vydýchnout horkost, krájejte a případně polijte tenkými pramínky čokoládové polevy nebo jenom trochu pocukrujte.