Baštýřský pečený lín

peceny lin po bastyrsku

Suroviny

4 čerstvé líny, 200 g papriky, 100 g cibule, 60 g másla, drcený kmín, sůl,  trocha oleje, snítka rozmarýnu a šalvěje

Postup přípravy

Ryby pečlivě omyjte, osušte a zevnitř je podél páteře nařízněte až ke hřbetní ploutvi. Díky tomu půjdou při pečení postavit břichem dolů. Ryby osolte a do zářezu vložte rozmarýn a šalvěj. Na troše oleje osmahněte stejnoměrně nakrájenou cibuli a barevné papriky, trochu osolte a tuto směs vložte pokud možno do ryb a ty pak upravte na plech k pečení. Určitě ale nejprve plech vyložte pečicím papírem. Takto připravené ryby dejte do trouby předehřáté na 210 stupňů a po dobu 6–7 minut je zprudka pečte, potom je potřete máslem, troubu vypněte, krátce odvětrejte troubu a asi deset minut nechte ryby dojít. Záleží na velikosti ryb. Při dopékání a před podáváním líny potřete máslem.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023