Baštýřský pečený lín

peceny lin po bastyrsku

Suroviny

4 čerstvé líny, 200 g papriky, 100 g cibule, 60 g másla, drcený kmín, sůl,  trocha oleje, snítka rozmarýnu a šalvěje

Postup přípravy

Ryby pečlivě omyjte, osušte a zevnitř je podél páteře nařízněte až ke hřbetní ploutvi. Díky tomu půjdou při pečení postavit břichem dolů. Ryby osolte a do zářezu vložte rozmarýn a šalvěj. Na troše oleje osmahněte stejnoměrně nakrájenou cibuli a barevné papriky, trochu osolte a tuto směs vložte pokud možno do ryb a ty pak upravte na plech k pečení. Určitě ale nejprve plech vyložte pečicím papírem. Takto připravené ryby dejte do trouby předehřáté na 210 stupňů a po dobu 6–7 minut je zprudka pečte, potom je potřete máslem, troubu vypněte, krátce odvětrejte troubu a asi deset minut nechte ryby dojít. Záleží na velikosti ryb. Při dopékání a před podáváním líny potřete máslem.

Aktuální letáky

Akční nabídka

17.07 – 23.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

17.07 – 23.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Akční nabídka

10.07 – 16.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

10.07 – 16.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

COOP super cena

03.07 – 16.07.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024