Blaťácký pečený sýr

blatacky peceny syr

Suroviny

Romadur 100 g, měkký tvaroh 250 g, tvrdý tvaroh 100 g,ječné vločky 50 g, kukuřičná krupice (polenta) 40 g, 3 vejce, drcený kmín, mletý pepř, sůl, celerová nebo petrželová nať, sádlo nebo olej na pečení

Postup přípravy

Ječné vločky vařte v osolené vodě asi tři minuty a pak je nechte další tři minuty dojít. Tvrdý tvaroh a romadur nastrouhejte a smíchejte s měkkým tvarohem, vejci, posekanou natí, kořením a uvařenými ječnými vločkami. Nakonec do směsi vmíchejte kukuřičnou krupici a nechte deset minut v chladu stát. Poté ji pečte na pánvi nebo v troubě, a to velmi zvolna. Upečený blaťácký sýr podávejte teplý nebo i studený. Díky rozpečenému Romaduru získá tento starodávný pokrm unikátní vůni a chuť.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Akční nabídka

20.09 – 26.09.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

20.09 – 26.09.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

COOP super cena

13.09 – 26.09.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023