Blaťácký pečený sýr

blatacky peceny syr

Suroviny

Romadur 100 g, měkký tvaroh 250 g, tvrdý tvaroh 100 g,ječné vločky 50 g, kukuřičná krupice (polenta) 40 g, 3 vejce, drcený kmín, mletý pepř, sůl, celerová nebo petrželová nať, sádlo nebo olej na pečení

Postup přípravy

Ječné vločky vařte v osolené vodě asi tři minuty a pak je nechte další tři minuty dojít. Tvrdý tvaroh a romadur nastrouhejte a smíchejte s měkkým tvarohem, vejci, posekanou natí, kořením a uvařenými ječnými vločkami. Nakonec do směsi vmíchejte kukuřičnou krupici a nechte deset minut v chladu stát. Poté ji pečte na pánvi nebo v troubě, a to velmi zvolna. Upečený blaťácký sýr podávejte teplý nebo i studený. Díky rozpečenému Romaduru získá tento starodávný pokrm unikátní vůni a chuť.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024