Borovanské lívance

bavorske livance

Suroviny

Suroviny:

250 g polohrubé mouky, 150 g měkkého tvarohu, 250 ml mléka, 1 vejce, 40 g cukru, 30 g pudinkového prášku, 50 g čerstvých borůvek, skořice, sůl a olej na pečení

Na ovocnou omáčku: 350 g borůvek, 50 g másla, 70 g cukru, 20 ml tuzemáku, perníkové koření

Pro 4 osoby: příprava 35 minut

Postup přípravy

 

Z poloviny mouky, vlažného mléka, cukru, soli a droždí vytvořte prošleháním kvásek. Po jeho vykynutí přidejte vejce, měkký tvaroh, pudinkový prášek s vanilkou, trochu skořice, sůl a zbylou mouku. Vše důkladně promíchejte a nechte vzejít. Ze vzniklého litého těsta pečte na pánvi či v lívanečníku lívance. Po nalití těsta přidejte do každého trochu borůvek. Lívanečky pečte zvolna. Podávejte je s ovocnou omáčkou připravenou z rozvařených borůvek s máslem, cukrem a perníkovým kořením. Omáčku zvanou „žahour“ vařte tak dlouho, až se odvaří nadbytečná tekutina a omáčka zhoustne.

Aktuální letáky

COOP super cena

19.06 – 02.07.2024

Akční nabídka

19.06 – 25.06.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

19.06 – 25.06.2024

Pro děti i zdraví

05.06 – 09.07.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024