Boží milosti

bozi milosti

Suroviny

150–170 g hladké mouky, 40 g másla, 30 g cukru krupice, 1 vejce, 2 lžíce kysané smetany (50 g), 1 lžíce tuzemského rumu a olej nebo jiný tuk na smažení, cukr s vanilkou nebo skořicí na posypání

Postup přípravy

Ze všech surovin zpracujte měkké těsto, které nechte asi půl hodiny uležet v lednici zabalené v mikrotenovém sáčku. Poté ho na pomoučeném válu rozválejte na tenký plát a pak jej složte na třikrát nebo čtyřikrát a opět rozválejte. To proto, aby trochu listovalo a dělalo lépe puchýře při smažení. Z těsta vyváleného na sílu stébla vykrajujte rádlem požadované tvary a ty smažte v rozpáleném tuku.  Ještě teplé je cukrujte skořicovým nebo moučkovým cukrem s vanilkou a věřte, že toto starodávné a přitom jednoduché pečivo, připravované o masopustu i jiných příležitostech, nebudete stačit smažit tak rychle, jak se bude jíst.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023