Budějické žebro

budejicke zebro

Suroviny

Suroviny:

800 g prorostlého vepřového boku s kůží a kostí, 500 g kysaného zelí, 100 g cibule, 30 g česneku, drcený kmín, grilovací koření, sůl

Pro 6 osob: příprava 90 minut

 

Postup přípravy

Vepřový bok nakrájejte na stejnoměrné porce podél kostí. Ty dejte do nádoby s osolenou vodou, přidejte trochu kmínu, pokrájenou cibuli a česnek a vše vařte velmi zvolna, bez varu(cca 80 °C), 2 hodiny. Maso má být jen ovařené. Kůži opakovaně nařízněte tak, aby vzniknul po upečení hřebínek. Takto upravená žebírka okořeňte směsí grilovacího koření a vložte do pekáče. Pečte je zprudka při teplotě 190 °C, až budou ze všech stran pěkně opečená, případně je v poslední fázi grilujte. Podávejte s kysaným zelím, křenem, chlebem a pivem. Můžete zkusit dopékat žebra na závěr spolu s kysaným zelím a výpekem.

Aktuální letáky

COOP TIP TUTY menu

03.12 – 16.12.2025

Akční nabídka

03.12 – 09.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

03.12 – 09.12.2025

COOP naše super ceny

03.12 – 16.12.2025

COOP TIP extra

26.11 – 09.12.2025

Akční nabídka

26.11 – 02.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

26.11 – 02.12.2025

Vánoční speciál

19.11 – 31.12.2025

COOP naše super ceny

19.11 – 02.12.2025

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025