Budějické žebro

budejicke zebro

Suroviny

Suroviny:

800 g prorostlého vepřového boku s kůží a kostí, 500 g kysaného zelí, 100 g cibule, 30 g česneku, drcený kmín, grilovací koření, sůl

Pro 6 osob: příprava 90 minut

 

Postup přípravy

Vepřový bok nakrájejte na stejnoměrné porce podél kostí. Ty dejte do nádoby s osolenou vodou, přidejte trochu kmínu, pokrájenou cibuli a česnek a vše vařte velmi zvolna, bez varu(cca 80 °C), 2 hodiny. Maso má být jen ovařené. Kůži opakovaně nařízněte tak, aby vzniknul po upečení hřebínek. Takto upravená žebírka okořeňte směsí grilovacího koření a vložte do pekáče. Pečte je zprudka při teplotě 190 °C, až budou ze všech stran pěkně opečená, případně je v poslední fázi grilujte. Podávejte s kysaným zelím, křenem, chlebem a pivem. Můžete zkusit dopékat žebra na závěr spolu s kysaným zelím a výpekem.

Aktuální letáky

Akční nabídka

14.05 – 20.05.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

14.05 – 20.05.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025

Akční nabídka

07.05 – 13.05.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

07.05 – 13.05.2025

COOP – naše super ceny

07.05 – 20.05.2025

Pro děti i zdraví

30.04 – 27.05.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025