Buřtguláš speciál

burtgulas j1 scaled

Suroviny

400 g brambor,

4 špekáčků,

60 g slaniny,

1 cibule,

1 PL rajčatového protlaku,

3 stroužky česneku,

1 PL hladké mouky,

2 PL sádla,

1 ČL mleté papriky,

1 PL sójové omáčky,

1 plechovka červených fazolí,

30 g sušených hub,

1 PL sušené majoránky,

hrst čerstvé petrželky,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Namočíme si houby aspoň 2 hodiny dopředu.

V hrnci si rozpálíme sádlo a na něm zarestujeme slaninu nakrájenou na kostičky.

Přidáme nakrájenou cibuli a taky zarestujeme.

Přidáme hladkou mouku, kterou si opražíme a hned za ní si opražíme i mletou papriku.

Nyní zarestujeme protlak, vše zalijeme 1l vody a důkladně rozmícháme.

Osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, brambory na kostičky, pokrájené houby i s částí vody a vaříme brambory do měkka.

Špekáčky si oloupeme, nakrájíme na kostičky a opečeme na lžíci sádla.

Když jsou brambory měkké, přidáme špekáčky, nastrouhaný česnek, rozemneme majoránku a ještě 5 minut provaříme.

Před podáváním přidáme hrst nasekané petrželky.

Pokud máte rádi pikantní, tak se může sladká mletá paprika nahradit pálivou, nebo třeba jen její část.

Aktuální letáky

COOP TIP TUTY menu

17.12 – 31.12.2025

Nabídka pro věrné zákazníky

17.12 – 31.12.2025

Akční nabídka

17.12 – 31.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

17.12 – 31.12.2025

COOP naše super ceny

17.12 – 31.12.2025

COOP TIP extra

10.12 – 31.12.2025

Vánoční speciál

19.11 – 31.12.2025

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025