Bylinkové žemlové knedlíčky

25 bylinkove knedliky zemlove

Suroviny

Suroviny:
6 tmavých rohlíků, 2 vejce, 70 ml smetany, směs bylinek,
80–100 g hrubé mouky, 30 g másla, sůl

Na 4 porce: příprava 50 minut

Postup přípravy

Rohlíky nakrájejte na stejnoměrné kostky a nechte oschnout.
Bylinky (petrželová, celerová a libečková nať, rozmarýn, bazalka, šalvěj apod.)
drobně posekejte a zapěňte v rozpuštěném másle. Vejce, smetanu, sůl a máslové
bylinky důkladně prošlehejte, přidejte mouku. Po promíchání vznikne těstíčko,
do kterého vmíchejte rohlíkové kostky. Je důležité promísit vše zlehka, aby
kostky rohlíků zůstaly celé. Namočenou rukou tvořte kulaté knedlíky, obalte je
v hrubé mouce, umáčkněte a vařte v osolené vodě podle velikosti asi 10 minut.
Po uvaření je lehce natrhněte vidličkami, aby vydýchly horkost a lehce je
pomastěte máslem. Podávejte je s nejrůznějšími omáčkami, například rajskou.

 

Aktuální letáky

Akční nabídka

04.12 – 10.12.2024

Vánoční pečení s Vltavotýnskými lahůdkami

04.12 – 22.12.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

04.12 – 10.12.2024

COOP super cena

04.12 – 31.12.2024

Vánoční speciál

20.11 – 31.12.2024

Mikulášská nadílka

27.11 – 05.12.2024

Pro děti i zdraví

13.11 – 17.12.2024

Aplikace

11.09 – 31.12.2024