Bylinkové žemlové knedlíčky

25 bylinkove knedliky zemlove

Suroviny

Suroviny:
6 tmavých rohlíků, 2 vejce, 70 ml smetany, směs bylinek,
80–100 g hrubé mouky, 30 g másla, sůl

Na 4 porce: příprava 50 minut

Postup přípravy

Rohlíky nakrájejte na stejnoměrné kostky a nechte oschnout.
Bylinky (petrželová, celerová a libečková nať, rozmarýn, bazalka, šalvěj apod.)
drobně posekejte a zapěňte v rozpuštěném másle. Vejce, smetanu, sůl a máslové
bylinky důkladně prošlehejte, přidejte mouku. Po promíchání vznikne těstíčko,
do kterého vmíchejte rohlíkové kostky. Je důležité promísit vše zlehka, aby
kostky rohlíků zůstaly celé. Namočenou rukou tvořte kulaté knedlíky, obalte je
v hrubé mouce, umáčkněte a vařte v osolené vodě podle velikosti asi 10 minut.
Po uvaření je lehce natrhněte vidličkami, aby vydýchly horkost a lehce je
pomastěte máslem. Podávejte je s nejrůznějšími omáčkami, například rajskou.

 

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024