Bylinkové žemlové knedlíčky

25 bylinkove knedliky zemlove

Suroviny

Suroviny:
6 tmavých rohlíků, 2 vejce, 70 ml smetany, směs bylinek,
80–100 g hrubé mouky, 30 g másla, sůl

Na 4 porce: příprava 50 minut

Postup přípravy

Rohlíky nakrájejte na stejnoměrné kostky a nechte oschnout.
Bylinky (petrželová, celerová a libečková nať, rozmarýn, bazalka, šalvěj apod.)
drobně posekejte a zapěňte v rozpuštěném másle. Vejce, smetanu, sůl a máslové
bylinky důkladně prošlehejte, přidejte mouku. Po promíchání vznikne těstíčko,
do kterého vmíchejte rohlíkové kostky. Je důležité promísit vše zlehka, aby
kostky rohlíků zůstaly celé. Namočenou rukou tvořte kulaté knedlíky, obalte je
v hrubé mouce, umáčkněte a vařte v osolené vodě podle velikosti asi 10 minut.
Po uvaření je lehce natrhněte vidličkami, aby vydýchly horkost a lehce je
pomastěte máslem. Podávejte je s nejrůznějšími omáčkami, například rajskou.

 

Aktuální letáky

Akční nabídka

19.03 – 25.03.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

19.03 – 25.03.2025

Akční nabídka

12.03 – 18.03.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

12.03 – 18.03.2025

COOP – naše super ceny

12.03 – 25.03.2025

Pro děti i zdraví

05.03 – 01.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025