Čekankový salát s červenou pšenicí

cekankovy salat

Suroviny

4 čekankové puky, 200 g červené pšenice nebo špaldy, 150 ml kysané smetany, 100 g čerstvého sýru (Lučina), šťáva z 1 citronu, 40 g cibule, olivový olej, sůl

Postup přípravy

Pšenici den předem namočte do studené vody a nechte ji nabobtnat. Následující den ji v mírně osolené vodě zvolna vařte doměkka. Vařenou pšenici sceďte, promíchejte s trochou oleje a nechte vychladnout. Jemně nasekanou cibuli lehce osolte a nechte změknout. Poté přidejte med, olivový olej, citronovou šťávu a vše prošlehejte. Tímto dresinkem ochuťte před podáváním nakrájené listy čekanky. Vařenou pšenici smíchejte se sýrem a smetanou, směs přisolte a podávejte se salátem a opečenými toasty.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023