Cizrnová polévka s dýní Hokkaido

cizrnova polevka s dyni

Suroviny

200 g cizrny, 150 ml smetany, sůl, provensálské koření, 40 g česneku, 80 g cibule, jemné ovesné vločky (pomleté), 50 ml oleje, sůl, 150 g dýně Hokkaido, libeček

Postup přípravy

Cizrnu den dopředu namočte. Následně namáčecí vodu slijte a cizrnu vařte spolu s provensálským kořením v čisté vodě do měkka. Na oleji osmahněte cibulku do zlatova, přidejte prolisovaný česnek, krátce ho osmahněte a pak vše přidejte k vařené cizrně, osolte a ručním mixérem rozmixujte do hladka. Polévku zjemněte smetanou a přivoňte jemně nasekaným libečkem. Dýni Hokkaido umyjte, zbavte jader a dužinu včetně slupky nakrájejte na stejnoměrné řezy. Na troše oleje dýni krátce pečte v troubě nebo na pánvi a ještě teplou vkládejte do polévky.

Aktuální letáky

Akční nabídka

12.02 – 18.02.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

12.02 – 18.02.2025

Zahrada

12.02 – 18.02.2025

COOP – naše super ceny

12.02 – 25.02.2025

Valentýn

05.02 – 16.02.2025

Pro děti i zdraví

05.02 – 04.03.2025