Čokoládový nákyp

cokoladovy nakyp

Suroviny

4 vejce, 100 g hořké čokolády, 40 g másla a asi 20 g polohrubé mouky.

Postup přípravy

Z vaječných bílků ušlehejte hustý sníh. V jiné míse rozšlehejte žloutky, přidejte rozpuštěné máslo, rozpuštěnou čokoládu a postupně zvolna vmíchejte sníh. Až na úplný závěr zaprašte lehkou hmotu hladkou moukou, zamíchejte a rozdělte do malých forem. Ty pochopitelně vymažte tukem a vysypte polohrubou moukou. Počítejte s tím, že nákyp při pečení vzkypí, tedy zvětší svůj objem. Pečte při 180 stupních necelou čtvrthodinku a za žádnou cenu během pečení troubu neotevírejte, jinak se vám dílo slehne a pokazí. Hotovou porci nákypu pocukrujte, přizdobte čokoládovou omáčkou, šlehačkou a lístkem máty. Podávejte ještě teplé, třeba s porcí zmrzliny.

Aktuální letáky

Akční nabídka

15.05 – 21.05.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

15.05 – 21.05.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024

COOP super cena

08.05 – 21.05.2024

Pro děti i zdraví

01.05 – 04.06.2024

Zahrada

17.04 – 31.05.2024