Drbačky s houbami

drbacky s houbama

Suroviny

Suroviny:

300 g vařených a 200 g syrových oškrabaných brambor, 2 vejce, 120 g polohrubé mouky, sůl, 300 g čerstvých hub, 100 g špeku, 130 g cibule, 60 g sádla, drcený kmín, petrželová a celerová nať

Pro 4 osoby: příprava 35 minut

 

Postup přípravy

Tradiční podkrkonošské jídlo v době, kdy rostou houby. Drbačky jsou v podstatě bramborové halušky připravené na půl z vařených a syrových brambor. Stačí je jemně nastrouhat a promísit se solí, moukou a vejci a přes haluškovací síto řídké těsto protlačit do vroucí osolené vody a zvolna vařit. Když halušky vyplavou na povrch, zkoušejte, zda jsou uvařené. Vařené drbačky krátce zchlaďte ve studené vodě, pak zceďte a promastěte kouskem sádla. Z nakrájených hub upečte na cibuli a slanině spolu s kmínem a solí míchanici, která by měla být na závěr opečená. Spolu s posekanou petrželovou a celerovou natí ji vmíchejte do drbaček a hned podávejte.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023