Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Suroviny
500 g dýně hokaido,
165 g kokosového mléka,
300 ml vody,
šťáva z 1⁄2 citrónu,
1 chilli paprička,
3 lžíce olivového oleje,
2 cm čerstvého zázvoru,
sůl,
pepř,
koriandr,
sušená dýňová semínka.
Postup přípravy
Dýni nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji orestujeme.
Osolíme, opepříme, přidáme polovinu chilli papričky (druhou polovinu si necháme na ozdobu), nastrouháme zázvor, zalijeme vodou a dáme vařit doměkka.
Přelijeme do mixeru nebo použijeme tyčový mixér a rozmixujeme vše dohladka.
Scedíme zpátky do hrnce, přilijeme kokosové mléko, citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem a 5 minut povaříme.
Na talíři zasypeme čerstvým koriandrem, dýňovými semínky a nasekanou chilli papričkou.