Fašírka s cizrnou a sýrem

fasirka s cizrnou

Suroviny

Suroviny:

300 g kuřecího masa, 150 g strouhaného sýru (gouda), 100 g cizrny, 100 ml smetany na vaření, 40 g bramborového škrobu, mletá paprika, muškátový květ, kurkuma, sůl, petrželová a celerová nať, dýňová, slunečnicová i jiná semínka

Pro 4 osoby: příprava 60 minut

 

Postup přípravy

V chudých krajích se dříve často nahrazovalo maso luštěninami. V tomto případě je třeba nejprve namočit cizrnu a následně ji uvařit a po zchlazení semlít nebo rozmixovat. Případně je možné použít 300 g konzervované, a tudíž již vařené, cizrny. Semletou luštěninu důkladně promíchejte se semletým masem, sýrem, smetanou, kořením, škrobem a posekanou natí. Pokud se vám bude fáš zdát řídká, zamíchejte do ní trochu strouhanky. Fašírku pečte ve vymaštěné formě nebo v podobě menších bochánků na plechu či v pekáči zdobenou semínky. Podávejte s letním zeleninovým ragú.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023