Fašírka s cizrnou a sýrem

fasirka s cizrnou

Suroviny

Suroviny:

300 g kuřecího masa, 150 g strouhaného sýru (gouda), 100 g cizrny, 100 ml smetany na vaření, 40 g bramborového škrobu, mletá paprika, muškátový květ, kurkuma, sůl, petrželová a celerová nať, dýňová, slunečnicová i jiná semínka

Pro 4 osoby: příprava 60 minut

 

Postup přípravy

V chudých krajích se dříve často nahrazovalo maso luštěninami. V tomto případě je třeba nejprve namočit cizrnu a následně ji uvařit a po zchlazení semlít nebo rozmixovat. Případně je možné použít 300 g konzervované, a tudíž již vařené, cizrny. Semletou luštěninu důkladně promíchejte se semletým masem, sýrem, smetanou, kořením, škrobem a posekanou natí. Pokud se vám bude fáš zdát řídká, zamíchejte do ní trochu strouhanky. Fašírku pečte ve vymaštěné formě nebo v podobě menších bochánků na plechu či v pekáči zdobenou semínky. Podávejte s letním zeleninovým ragú.

Aktuální letáky

Akční nabídka

04.12 – 10.12.2024

Vánoční pečení s Vltavotýnskými lahůdkami

04.12 – 22.12.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

04.12 – 10.12.2024

COOP super cena

04.12 – 31.12.2024

Vánoční speciál

20.11 – 31.12.2024

Mikulášská nadílka

27.11 – 05.12.2024

Pro děti i zdraví

13.11 – 17.12.2024

Aplikace

11.09 – 31.12.2024