Fazolový koláč

fazolovy kolac

Suroviny

150 g bílých fazolí, 150 g sojových vloček, 200 g máslových fazolí, 100 g sýra, 100 g anglické slaniny, 3 vejce, sůl, slunečnicové semínko, sádlo, saturejka, tymián, dobromysl, rozmarýn, mletýzázvor a mletý kmín

Postup přípravy

Bílé a máslové fazole namočte den dopředu. Namáčecí vodu druhý den slijte a luštěniny vařte každou zvlášť v čisté vodě s přidáním všeho koření. Sojové vločky stačí namočit na hodinu dopředu a pak je asi deset minut vařit také s kořením. Je dobré v poslední fázi vaření luštěnin už vodu nedolévat a nechat na závěr tekutinu nasáknout. Fazole a sojové vločky semelte nebo rozsekejte na hladkou pastu, do ní přidejte ostatní ingredience – nastrouhaný sýr, na nitky krájenou anglickou slaninu, sůl, vejce a koření. Plech nebo pekáček vymastěte důkladně sádlem a rozetřete na něm luštěninovou hmotu. Tu pak ozdobte vařenými máslovými fazolemi, slunečnicovými semínky a pomašlovanou tukem ji dejte péci (160–180 stupňů). Podávejte se salátem z kysaného zelí, případně teplou šunkou nebo uzeným masem.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023