Hanácký salát

hanacky salat j24 scaled

Suroviny

Menší hlávka červeného zelí,

2 PL cukru,

1 ČL soli,

2 PL vinného octa,

3 PL majonézy,

1 zakysaná smetana.

Postup přípravy

Červené zelí zbavíme ošklivých vrchních listů, košťálu a nakrouháme najemno.

Přidáme cukr, sůl, vinný ocet a důkladně promačkáme a promícháme.

Přidáme majonézu, zakysanou smetanu, promícháme a necháme aspoň 2 hodiny naležet.

V původním receptu se do zelí nastrouhá ještě uzenina, tak můžete vyzkoušet, ale já mám salát raději bez ní.

Aktuální letáky

Akční nabídka

17.09 – 23.09.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

17.09 – 23.09.2025

Pro děti i zdraví

17.09 – 14.10.2025

COOP naše super ceny

10.09 – 23.09.2025