Hlubocké kuře v rýži

hlubocke kure

Suroviny

Suroviny:

celé kuře, 200 g rýže, 60 g cibule, 50 g másla, 20 g česneku, sůl, muškátový květ, hřebíček, 400 ml zeleninového vývaru

Pro 4 osoby: příprava 90 minut

 

Postup přípravy

Kuře rozčtvrťte, osolte a vložte do pekáče s drobně nakrájenou cibulkou a česnekem. Trochu ho podlijte vodou a pečte kůží navrch dozlatova. Kuřecí čtvrtky z pekáče vyjměte, přidejte máslo, přilijte vývar a krátce vše povařte tak, aby se odvařily a rozvařily napečeniny. Přidejte rýži,špetku muškátového květu a tři nebo čtyři hřebíčky. Navrch položte pečené kuře a vše nechte pod poklicí 20–25 minut dopékat.

Podle původního zámeckého receptu se do rýže přidávala ještě předem namočená čočka, ale bude lepší a zdravější, když ke kuřeti v rýži přidáte trochu salátu z naklíčené čočky.

Aktuální letáky

Akční nabídka

20.09 – 26.09.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

20.09 – 26.09.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

COOP super cena

13.09 – 26.09.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023