Hodovní husa s jablky

hodovni husa

Suroviny

Suroviny:

celá husa, 600 g očištěných jablek, 100 g kůže ze špeku, 200 ml bílého vína nebo jablečné šťávy, sůl, kmín

Pro dohotovení šťávy: 100 g másla

Pro 4 osoby: příprava 180 minut

 

Postup přípravy

Tento recept je z Hané, ale najdeme ho i v jiných oblastech naší země. Očištěnou husu uvnitř důkladně osolte, vložte do ní proužky kůže ze špeku a očištěné čtvrtky jablek včetně slupky. Potom husu osolte a okmínujte ještě na kůži a vložte do pekáče se zbylými jablky a bílým vínem. Pečte ji přikrytou velmi zvolna 3–4 hodiny (110 °C). Když je měkká, dopékejte ji odkrytou na 180 °C do křupavé kůže. Výpek i s částí jablek rozšlehejte před podáváním s máslem a proceďte.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023