Houbový ovar s haluškami

houbovy ovar s haluskami

Suroviny

Na houbový ovar: 400 g různých druhů čerstvých hub, sůl, divoké koření, cibule, 200 g kořenové zeleniny 

Na halušky: 750 g syrových oškrabaných brambor, 200 g hladké mouky, 1 vejce, sůl, větší cibule, sádlo a slanina, petrželová nať

Postup přípravy

Nastrouhané brambory promíchejte s vejci, moukou a solí. Řídké těsto protlačujte do vroucí osolené vody přes síto na halušky s většími otvory. Halušky vařte asi 7–10 minut poté je sceďte a vložte do studené vody, aby se ztužily a držely tvar. Scezené halušky následně promíchejte s opečenou slaninou a dozlatova opečenou cibulí. Ze zeleniny, koření, soli a vody nejprve uvařte silný vývar. Do něho pak vkládejte větší kousky rozličných hub a velmi zvolna je vařte asi 15 minut. Uvařené houby přidejte k haluškám. Případně přidejte k vařenému houbovému ovaru i hořčici a nastrouhaný křen.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Akční nabídka

17.07 – 23.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

17.07 – 23.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024