Hovězí ragů

Suroviny
800 g hovězího zadního
1 cibule
200 g mrkve
200 g celeru
250 g žampionů
100 g kyselých cibulek
2 PL oleje
2 PL rajčatového protlaku
3 PL rybízové marmelády
4 dcl červeného vína
8 kuliček nového koření
3 bobkové listy
sůl
pepř
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na šestinky pokrájené žampiony a kyselé cibulky.
Ty pak vyndáme z hrnce a dáme stranou.
Na olej dáme restovat nadrobno pokrájenou cibulku a na kostičky nakrájenou mrkev a celer.
Zeleninu zarestujeme, přidáme na kostky nakrájené maso a také zarestujeme.
Osolíme, opepříme, přidáme protlak a znovu zlehka zarestujeme.
Nyní přidáme rybízovou marmeládu a podlijeme červeným vínem.
Přiklopíme pokličkou a necháme dusit do měkka.
Když je maso měkké, přidáme žampiony s kyselými cibulkami a zlehka zamícháme.
