Hradecká masová roláda

hradecka masova rolada

Suroviny

Suroviny:

700 g hovězího zadního masa, 180 g cibule, 100 g kořenové zeleniny, 30 g strouhanky, 130 g sýru cihla, 6 vajec, 80 g másla, petrželová nať, sůl, pepř

Pro 4 osoby: příprava 90 minut

Postup přípravy

 

Hovězí maso rozřízněte tak, aby vzniknul plát, ten naklepejte z jedné strany paličkou a ochuťte ho solí a pepřem. Na polovině másla zpěňte jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu, vzápětí přidejte posekanou petrželku, hrstku strouhanky a vyklepnutá vejce. Vše promíchávejte a ztužte, nakonec vmíchejte sýr. Vzniklou směs dejte na plát masa, pečlivě vše stočte a vytvořte roládu. Můžete ji svázat, ale snadnější je zavinout ji do alobalu, na obou stranách pečlivě fólii zkruťte a zmáčkněte. Pečte ji podlitou trochou vody v troubě asi hodinu. Do výpeku dejte cibuli, zbytek másla a v troubě či na sporáku vše pozvolna opékejte, až se cibule opeče. Pak zalijte vodou či vývarem, krátce provařte a vzniklou šťávu proceďte a podlévejte k roládě s rýží.

Aktuální letáky

Akční nabídka

06.03 – 12.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

06.03 – 12.03.2024

Velikonoce

06.03 – 02.04.2024

Pro děti i zdraví

06.03 – 09.04.2024

Akční nabídka

28.02 – 05.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

28.02 – 05.03.2024

Mezinárodní den žen

28.02 – 08.03.2024

COOP super cena

28.02 – 12.03.2024

Pro děti i zdraví

31.01 – 05.03.2024