Indiánský uzený pstruh

indiansky uzeny pstruh

Suroviny

4 pstruzi, sůl, snítky šalvěje a rozmarýnu, jalovec, bukové piliny či štěpky, hrstka černého čaje a starý dvoudílný pekáč, kovová mřížka a alobal

Postup přípravy

Pstruhy prořízněte uvnitř podél páteře až ke hřbetu a důkladně je nasolte včetně kůže a nechte v chladu proležet jednu nebo dvě hodiny. Před úpravou je položte na drátěnou mřížku, která se hodí do nějakého starého pekáče nebo kastrolu. Na ní pak skládejte ryby kůží navrch a pod ryby vložte snítky zelených bylinek, třeba šalvěj a stvoly kopru, rozmarýn a podobně. Pod mřížku nasypte navlhčené bukové piliny a štěpky nebo jiné dřevo, které je vhodné k uzení. K hoblinám pak přidejte hrstku černého čaje a potlučené jalovčinky. Pekáč dobře zakryjte a utáhněte alobalem a dejte na plotnu a střídavě piliny zahřívejte, aby doutnaly a pak pekáč odstavte ze zdroje tepla a po chvíli dejte zpět. Piliny nesmí zahořet a kouřit štiplavým bílým kouřem. Podle velikosti pstruhů zvolte délku uzení (20–30 minut). Po vyuzení nechte ryby chvilku vydýchnout a pak ještě teplé je servírujte s chlebem, případně lehkým salátem.

Aktuální letáky

Akční nabídka

10.04 – 16.04.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

10.04 – 16.04.2024

Pro děti i zdraví

10.04 – 30.04.2024

COOP super cena

10.04 – 23.04.2024