Jarní chlebíčky

jarni chlebicky

Suroviny

150 g smetanového taveného sýra, 100 ml kysané smetany, svazek ředkviček, 100 g pórku,  sůl,  tmavý toastový chléb

Postup přípravy

Tavený sýr a kysanou smetanu rozšlehejte nebo rozetřete na hladký krém. Do něho pak přidejte jemně nastrouhané ředkvičky a pórek. Ten nejprve velmi jemně nakrájejte a potom krátce spařte horkou vodou. Díky tomu pórek změkne, získá velmi příjemnou barvu a v pomazánce bude příjemně chutnat. Jemnou pomazánku případně trochu přisolte a podávejte s tmavým pečivem nebo chlebem. Vše můžete doplnit také pažitkou, rukolou nebo jinými zelenými bylinkami. Tuto běžnou pomazánku můžete zajímavě ozvláštnit tím, že z chleba vykrájíte pravidelné tvary a ty postupně promažete, pomažete a různě přizdobíte.

Aktuální letáky

Akční nabídka

02.07 – 08.07.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

02.07 – 08.07.2025

COOP naše super ceny

02.07 – 15.07.2025

Pro děti i zdraví

25.06 – 22.07.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025