Jarní špenátová polévka

jarni spenatova polevka

Suroviny

 

500 ml podmáslí, 150 g brynzy, 150 g špenátových listů, 50 g přepuštěného másla nebo oleje, dva
stroužky česneku, sůl, 150 g těstovin 

Postup přípravy

 

Špenátové listy propláchněte studenou a poté spařte vroucí vodou. Posekejte je a duste krátce
na tuku. Přidejte prolisovaný česnek a rozmělněnou brynzu, trochu osolte, poduste a zalijte podmáslím.
Přiveďte k varu a pak nechte chvilku dojít pod pokličkou. Do polévky uvařte v osolené
vodě libovolné těstoviny. Namísto podmáslí můžete použít smetanový zákys s mlékem a jiné
kysané mléčné výrobky. Vydatnost polévky zvýší uvařené nebo zakvedlané vejce.

Aktuální letáky

Akční nabídka

03.09 – 09.09.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

03.09 – 09.09.2025

Akční nabídka

27.08 – 02.09.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.08 – 02.09.2025

COOP naše super ceny

27.08 – 09.09.2025