Jarní špenátová polévka
Suroviny
Postup přípravy
Suroviny:
200 g spařeného listového špenátu, 150 g vařených brambor, 70 g cibule, 20 g česneku, 50 ml oleje, 150 ml smetany, 400 ml zeleninového vývaru, 40 g jemných ovesných vloček, 4 vejce, sůl, pepř
Pro 4 osoby: příprava 20 minut
Na rozpáleném oleji osmahněte jemně nakrájenou cibulku. Když zesklovatí, přidejte jemně posekaný česnek, ale ten opékejte jen krátce. Přidejte spařený a pokrájený listový špenát (případně použijte špenát listový mražený). Vzápětí vše zalijte vývarem, osolte, přisypte ovesné vločky a vše přiveďte k varu. Za dvě nebo tři minuty přidejte vařené a nastrouhané brambory, smetanu, zavařte a vzápětí rozmixujte na hladkou polévku. Vejce můžete vyklepnout přímo do polévky a nechat je tam ztužit nebo je uvařit na hniličku zvlášť.