Kachní prsa na šalvěji a víně

kachni prsa na salveji

Suroviny

800 g kachních prsíček s kůží, 200 ml červeného výrazného vína (cabernet), 50 ml sojové omáčky, sůl, mletý kmín, šalvěj, med, olej

Postup přípravy

Nejlépe den dopředu kachní prsa spařte vroucí vodou, osušte je a pak osolte a marinujte ve směsi vína a sojové omáčky. Druhý den je vyjměte, otřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran. Opečená je pak vložte do vinné marinády, přidejte šalvěj a vložte v pekáčku do trouby a jen při teplotě 70–80 stupňů je pečte, podle velikosti asi hodinu. Díky nízké teplotě zůstanou prsa uvnitř růžová, ale přitom měkká a propečená. Výpek na závěr odvařte do zahoustnutí, vyjměte snítky šalvěje, přidejte med a pravidelně nakrájená prsíčka podávejte. Třeba s vařeným hrachem a krupkami, tedy šouletem ochuceným moderně směsí bylinek a bylinkového másla.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024