Kachní stehno se selskou nádivkou

18 kachni stehno nadivka zeli

Suroviny

Suroviny:
4 kachní stehna nebo čtvrtky, 200 g kachních nebo drůbežích
jater, 60 g slaniny, 50 g cibule, 3 stroužky česneku, 5 rohlíků, 100 ml
smetany, 5 vajec, 30 g strouhanky, olej nebo sádlo, sůl, drcený kmín, pepř,
majoránka, petrželová nať

Na čtyři porce: příprava 150 minut

Postup přípravy

Kachní stehna osolte, pokmínujte a dejte lehce podlité vodou
péct do trouby na jednu hodinu při teplotě 140 °C. Rohlíky nakrájejte na drobné
kostky a nechte je trochu oschnout. Na pánvi na tuku osmahněte cibuli, rozpečte
slaninu a poduste drobně nakrájená játra, přidejte prolisovaný česnek, trochu
kmínu, majoránku. Vejce rozšlehejte se smetanou, solí a posekanou petrželkou.
Pak do nich vmíchejte směs z pánve a oschlé kostky z rohlíků. Popřípadě vše
zahustěte trochou strouhanky a hned vložte do sádlem vymazané formy. Nádivku
vařte v páře nebo pečte spolu s kachními stehny přibližně 30 minut. Už měkká
kachní stehna dopékejte nakonec při vyšší teplotě 190 °C po dobu 20–30 minut. Podávejte
s dušeným kysaným zelím.

Aktuální letáky

Akční nabídka

25.06 – 01.07.2025

Kvalitní potravin z našeho regionu

25.06 – 01.07.2025

Pro děti i zdraví

25.06 – 22.07.2025

Akční nabídka

18.06 – 24.06.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

18.06 – 24.06.2025

COOP naše super ceny

18.06 – 01.07.2025

Pro děti i zdraví

28.05 – 24.06.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025