Kachní žaludky po indicku

kachni zaludky po indicku

Suroviny

400 g kachních nebo kuřecích žaludků, 80 g cibule, 25 g česneku, 40 g čerstvého zázvoru, 100 g mrkve, 60 g rajčatového protlaku, sůl, olej, směs indického koření (kari), 120 ml smetany, libeček, petrželová nať

Postup přípravy

Nejprve nechte zvolna vařit omyté žaludky v mírně osolené vodě doměkka. V rendlíku opékejte na oleji cibuli dozlatova, pak přidejte drobně nakrájený zázvor, kostičky mrkve a posekaný česnek.  Vše krátce opékejte a nakonec přidejte rajčatový protlak a koření. Chvilku pečte, až se protlak trochu odvaří a osmahne. Potom vše zalijte trochou vývaru a asi 15 minut poduste. Přidejte uvařené a pokrájené žaludky a velmi zvolna duste dalších 15 minut. Pak přidejte smetanu, sekaný libeček a petrželovou nať. Podávejte s jemnou rýží basmati nebo chlebovými plackami.

Aktuální letáky

Akční nabídka

06.03 – 12.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

06.03 – 12.03.2024

Velikonoce

06.03 – 02.04.2024

Pro děti i zdraví

06.03 – 09.04.2024

Akční nabídka

28.02 – 05.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

28.02 – 05.03.2024

Mezinárodní den žen

28.02 – 08.03.2024

COOP super cena

28.02 – 12.03.2024

Pro děti i zdraví

31.01 – 05.03.2024