Kapr v sýrovém těstíčku

kapr v syrovem testicku

Suroviny

Suroviny:

600 g naporcovaného kapra, 120 ml oleje, 80 g parmazánu, 30 g bramborového škrobu,3 vejce, 80 g hladké mouky, 100 ml sladké smetany, sůl

Pro 4 osoby: příprava 20 minut

 

Postup přípravy

Smažený vánoční kapr může mít jiný než jen tradiční strouhankový obal. Porce kapra dobře osolte nejlépe hodinu předem. Z vajec, smetany, mouky, škrobu a jemně nastrouhaného parmazánu umíchejte těstíčko. Mělo by být tak husté, aby na rybě drželo, tedy stékalo jen pomaloučku. Porce smažte zvolna ve vyšší vrstvě oleje. Díky parmazánu a škrobu bude těstíčko křehké a křupavé.

Aktuální letáky

Akční nabídka

12.02 – 18.02.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

12.02 – 18.02.2025

Zahrada

12.02 – 18.02.2025

COOP – naše super ceny

12.02 – 25.02.2025

Valentýn

05.02 – 16.02.2025

Pro děti i zdraví

05.02 – 04.03.2025