Karbanátky s houbami

karbanatky s houbami

Suroviny

300 g mletého masa, 400 g čerstvých hub, 2 vejce, sůl, mletý kmín, 80 g cibule, 30 g česneku, strouhanka, sádlo a olej na pečení

Postup přípravy

Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na drobné kousky. Na sádle je potom osmahněte, přidejte kmín a sůl. Houby pustí šťávu nebo je případně lehce podlijte vodou a duste 15 minut. Když houbová míchanice zchladne, vmíchejte ji spolu s vejci, jemně krájenou cibulí a třeným nebo prolisovaným česnekem do mletého masa a vymíchejte stejnorodou hmotu. Tu pak lehce zahustěte strouhankou a namočenýma rukama z ní tvořte stejnoměrné karbanátky. Ty pečte na oleji a podávejte například s vařenou pohankou promíchanou se strouhanými vařenými bramborami, s bramborovou kaší nastavenou vařenými krupkami a podobně.

Aktuální letáky

Akční nabídka

19.03 – 25.03.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

19.03 – 25.03.2025

Akční nabídka

12.03 – 18.03.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

12.03 – 18.03.2025

COOP – naše super ceny

12.03 – 25.03.2025

Pro děti i zdraví

05.03 – 01.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025