Karbanátky s houbami
Suroviny
300 g mletého masa, 400 g čerstvých hub, 2 vejce, sůl, mletý kmín, 80 g cibule, 30 g česneku, strouhanka, sádlo a olej na pečení
Postup přípravy
Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na drobné kousky. Na sádle je potom osmahněte, přidejte kmín a sůl. Houby pustí šťávu nebo je případně lehce podlijte vodou a duste 15 minut. Když houbová míchanice zchladne, vmíchejte ji spolu s vejci, jemně krájenou cibulí a třeným nebo prolisovaným česnekem do mletého masa a vymíchejte stejnorodou hmotu. Tu pak lehce zahustěte strouhankou a namočenýma rukama z ní tvořte stejnoměrné karbanátky. Ty pečte na oleji a podávejte například s vařenou pohankou promíchanou se strouhanými vařenými bramborami, s bramborovou kaší nastavenou vařenými krupkami a podobně.