Klobásky v zelí
Suroviny
Dračí klobása 200 g, Otavská klobása 200 g, cibule 100 g, zelí kysané 500 g, červená paprika 70 g, olej, pepř
Postup přípravy
Podle tohoto receptu si připravíte velmi zajímavou variaci na tradiční opečenou klobásu. Vše je velmi jednoduché. Na troše oleje v pánvi opékejte řezy z klobás. Během toho přidejte nakrájenou cibuli a po chvíli ještě na proužky krájenou červenou papriku. Nakonec do této směsi přidejte překrájené kysané zelí, trochu čerstvě mletého pepře, popřípadě i sůl a maličko octa. Vše nechte krátce zadusit a pak po ochladnutí napěchujte do sklenice. Uchovejte vše v chladu dva či tři dny a pak podávejte teplé nebo studené – jak libo. Ideální pro silvestrovskou oslavu, popřípadě léčbu následků bujarého veselí.