Kotleta pečená v jogurtu

kotleta pecena v jpgurtu

Suroviny

4 vepřové kotlety, 120 ml bílého jogurtu, 2 střední cibule, sůl, drcený či celý kmín, šťáva k vepřovému masu

Postup přípravy

Nejlépe den dopředu vepřové kotlety důkladně osolte a pokmínujte a následně potřete bílým jogurtem. Umáčkněte je do nádobky, přikryjte mikroténovým sáčkem a nechte v lednici marinovatdo druhého dne. Do pekáčku podlijte trochu vody, vložte nahrubo nakrájenou cibuli a rozložte vepřové kotlety včetně jogurtu. V první fázi pečení zvolte nižší teplotu (160 stupňů)a pečte či spíše duste přikryté poklicí nebo alobalem. Když jsou kotlety téměř hotové, slijte výpek do rendlíku a do něho pak zavařte trochu práškové šťávy k vepřovému masu. V závěrečné části pečení zvyšte teplotu na 200 stupňů, zalijte maso šťávou a vše dopečte. Díky jogurtu maso zkřehne a je šťavnaté. Podávejte s bramborovými špeclemi a podušeným řapíkatým celeremnebo jinou jemnou zeleninou.

Aktuální letáky

COOP TIP extra

10.12 – 31.12.2025

Akční nabídka

10.12 – 16.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

COOP TIP TUTY menu

03.12 – 16.12.2025

COOP naše super ceny

03.12 – 16.12.2025

Vánoční speciál

19.11 – 31.12.2025

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025