Kotleta pečená v jogurtu

kotleta pecena v jpgurtu

Suroviny

4 vepřové kotlety, 120 ml bílého jogurtu, 2 střední cibule, sůl, drcený či celý kmín, šťáva k vepřovému masu

Postup přípravy

Nejlépe den dopředu vepřové kotlety důkladně osolte a pokmínujte a následně potřete bílým jogurtem. Umáčkněte je do nádobky, přikryjte mikroténovým sáčkem a nechte v lednici marinovatdo druhého dne. Do pekáčku podlijte trochu vody, vložte nahrubo nakrájenou cibuli a rozložte vepřové kotlety včetně jogurtu. V první fázi pečení zvolte nižší teplotu (160 stupňů)a pečte či spíše duste přikryté poklicí nebo alobalem. Když jsou kotlety téměř hotové, slijte výpek do rendlíku a do něho pak zavařte trochu práškové šťávy k vepřovému masu. V závěrečné části pečení zvyšte teplotu na 200 stupňů, zalijte maso šťávou a vše dopečte. Díky jogurtu maso zkřehne a je šťavnaté. Podávejte s bramborovými špeclemi a podušeným řapíkatým celeremnebo jinou jemnou zeleninou.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Akční nabídka

17.07 – 23.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

17.07 – 23.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024