Kotleta pečená v jogurtu

kotleta pecena v jpgurtu

Suroviny

4 vepřové kotlety, 120 ml bílého jogurtu, 2 střední cibule, sůl, drcený či celý kmín, šťáva k vepřovému masu

Postup přípravy

Nejlépe den dopředu vepřové kotlety důkladně osolte a pokmínujte a následně potřete bílým jogurtem. Umáčkněte je do nádobky, přikryjte mikroténovým sáčkem a nechte v lednici marinovatdo druhého dne. Do pekáčku podlijte trochu vody, vložte nahrubo nakrájenou cibuli a rozložte vepřové kotlety včetně jogurtu. V první fázi pečení zvolte nižší teplotu (160 stupňů)a pečte či spíše duste přikryté poklicí nebo alobalem. Když jsou kotlety téměř hotové, slijte výpek do rendlíku a do něho pak zavařte trochu práškové šťávy k vepřovému masu. V závěrečné části pečení zvyšte teplotu na 200 stupňů, zalijte maso šťávou a vše dopečte. Díky jogurtu maso zkřehne a je šťavnaté. Podávejte s bramborovými špeclemi a podušeným řapíkatým celeremnebo jinou jemnou zeleninou.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023