Králík pečený na kysance

kralik peceny na kysance

Suroviny

250 g prorostlé slaniny, 100 g cibule, 250 g řapíkatého celeru, 30 g česneku, drcený kmín, sůl, 250 ml kysané smetany

Postup přípravy

Králíka rozdělte na jednotlivé porce, důkladně je prošpikujte slaninou, osolte, pokmínujte a potřete kysanou smetanou s prolisovaným česnekem. Nechte do druhého dne proležet v lednici. Následně na zbylé slanině a nakrájené cibuli králíka pečte pod poklicí asi dvě hodiny při teplotě 110 stupňů. Pomalé pečení při nízké teplotě je důležité proto, aby králičí maso bylo šťavnaté a měkké. Poté do výpeku přidejte řapíkatý celer nakrájený na drobné kousky a pečte 20 minut při teplotě 160 stupňů. Nakonec nechte případně porce masa trochu opéci (ale pozor, aby se povrch nevysušil a šťáva nespálila). Jemný výpek vám bude chutnat s opečenými brambory nebo bramborovou kaší.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023