Krém brüllé

krem brulle

Suroviny

250 ml smetany (33%), 4 lžíce cukru, 2 vejce, špetku soli, vanilkový  lusk, žáruvzdorné mističky a nerafinovaný třtinový cukr

Postup přípravy

Cukr, špetku soli a smetanu dejte do rendlíku, přidejte kousek podélně rozkrojeného vanilkového lusku a pomalu zahřívejte až téměř k varu. V misce rozšlehejte vejce, ze smetany vylovte kousky vanilky a postupně po lžících zašlehávejte horkou smetanu do vajec. Vzniklou vypěněnou hmotu pak rozdělte do zapékacích mističek. Je dobré je dopředu trošku vymazat máslem. Misky pak vložte do vodní lázně a pečte zvolna v troubě (170 °C) asi 20 minut. Mističky s vařenou hmotou pak nechte řádně vychladit, nejlépe do druhého dne. Před podáváním nasypte na povrch krému hnědý  třtinový cukr a nechte ho pod grilem rychle zkaramelizovat tak, aby navrch vznikla křupavá vrstvička roztaveného cukru a v misce byl chladný a velmi lahodný vanilkový krém.

Aktuální letáky

Akční nabídka

16.07 – 22.07.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

16.07 – 22.07.2025

COOP naše super ceny

16.07 – 29.07.2025

Pro děti i zdraví

25.06 – 22.07.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025