Krémová bramboračka

Suroviny
300 g brambor
100 g mrkve
100 g celeru
120 g pórku
100 g hnědých žampionů
3 PL másla
150 ml smetany 33%
1 ČL mletého kmínu
2 ČL sušeného česneku
1 PL sušené majoránky
2 PL oleje
sůl
pepř
Postup přípravy
Do hrnce dáme rozehřát 2 PL másla, zpěníme na kostičky nakrájenou mrkev a celer.
Po chvilce přidáme na nudličky pokrájený pórek (trochu necháme na ozdobu), zlehka zarestujeme.
Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, kmín, sušený česnek, osolíme, opepříme, zalijeme 500 ml vody a vaříme.
Mezitím umyjeme, oloupeme a zbavíme nožiček žampiony.
Nožičky i slupky přidáme do polévky a vaříme ještě 15 minut.
Mezitím rozpálíme na pánvi olej a do zlatova orestujeme žampiony.
Když je zelenina měkká, přidáme majoránku a polévku rozmixujeme.
Přidáme smetanu, případně dochutíme a ještě 5 minut provaříme.
Nakonec sundáme polévku z plotny a vmícháme do ní 1 PL másla.
Na talíři přidáme orestované žampiony.
