Krémová bramboračka

krenova bramborajda jed scaled

Suroviny

300 g brambor

100 g mrkve

100 g celeru

120 g pórku

100 g hnědých žampionů

3 PL másla

150 ml smetany 33%

1 ČL mletého kmínu

2 ČL sušeného česneku

1 PL sušené majoránky

2 PL oleje

sůl

pepř

Postup přípravy

Do hrnce dáme rozehřát 2 PL másla, zpěníme na kostičky nakrájenou mrkev a celer.

Po chvilce přidáme na nudličky pokrájený pórek (trochu necháme na ozdobu), zlehka zarestujeme.

Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, kmín, sušený česnek, osolíme, opepříme, zalijeme 500 ml vody a vaříme.

Mezitím umyjeme, oloupeme a zbavíme nožiček žampiony.

Nožičky i slupky přidáme do polévky a vaříme ještě 15 minut.

Mezitím rozpálíme na pánvi olej a do zlatova orestujeme žampiony.

Když je zelenina měkká, přidáme majoránku a polévku rozmixujeme.

Přidáme smetanu, případně dochutíme a ještě 5 minut provaříme.

Nakonec sundáme polévku z plotny a vmícháme do ní 1 PL másla.

Na talíři přidáme orestované žampiony.

Aktuální letáky

Akční nabídka

12.11 – 18.11.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

12.11 – 18.11.2025

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025

COOP naše super ceny

05.11 – 18.11.2025

Nákup pro dobrou věc

22.10 – 18.11.2025