Krůtí maso na víně

kruti maso na vine

Suroviny

500 g krůtího stehna bez kosti, 80 g cibule, 200 g kořenové zeleniny, 80 g slaniny, sůl, divoké
koření, provensálské koření nebo směs bylinek, 250 ml bílého vína, 30 g másla 

Postup přípravy

Krůtí maso nakrájejte na stejnoměrné větší kousky, dobře ho osolte a promněte s provensálským
kořením. Poté do každého kousku vetkněte hranolek slaniny.
Do pekáčku vložte nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, divoké koření a kousky masa. Vše
podlijte trochou vody a červeným vínem a pečte zvolna pod poklicí. V poslední fázi úpravy pak
seškrabejte ze stěn pekáče napečeniny a dopečte při vyšší teplotě. Výpek odvařte do zahoustnutí
a podávejte. Velmi zajímavou přílohou k tomuto pokrmu jsou vařené bílé, moučné fazole doplněné
směsí posekaných bylinek, zvláště pak saturejkou.

Aktuální letáky

Akční nabídka

28.02 – 05.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

28.02 – 05.03.2024

Mezinárodní den žen

28.02 – 08.03.2024

COOP super cena

28.02 – 12.03.2024

Pro děti i zdraví

31.01 – 05.03.2024