Květák v křupavém těstíčku

kvetak v krupavem testicku

Suroviny

700 g květáku, 2 vejce, 80 g hladké mouky, 50 g škrobové moučky, 100 ml mléka, 150 g směsi zeleniny, svazek bylinek, 30 g strouhaného parmazánu, sůl, muškátový květ, olej na smažení

Postup přípravy

Květák očistěte a rozeberte na menší růžice. Krátce ho povařte v osolené vodě s muškátovým květem. Růžice případně prokrojte a nechte okapat a zchladnout. Z vajec, mouky, škrobové moučky, mléka a strouhaného parmazánu zadělejte těstíčko. Doplňte ho jemně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninou (mrkev, celer, papriky, cuketa a podobně) a posekanými bylinkami.V těstíčku pak obalujte kousky květáku a smažte je v mírně rozpáleném oleji. Namísto obligátní tatarské omáčky zkuste připravit máslovou bramborovou kaši a vmíchat do ní větší množství lehce osolené kysané smetany. Vše mohou ozdobit a přivonět opražená semínka slunečnice.

Aktuální letáky

Akční nabídka

10.04 – 16.04.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

10.04 – 16.04.2024

Pro děti i zdraví

10.04 – 30.04.2024

COOP super cena

10.04 – 23.04.2024